Munkácsy-negyed projekt – Békéscsaba

Békéscsaba belvárosának rekonstrukcióját követően elkezdődött a Munkácsy-negyed kialakítása, melynek kivitelezési munkálatai hamarosan véget érnek. Egyes területeket nagy örömünkre már a látogatók is használatba vehettek.
Bár a Munkácsy Emlékház felújítása még zajlik, de a tájképi kialakítású Omaszta park már megújult és nyitvatartási időben bárki számára szabadon látogatható. A közeli Ursziny-Beliczey kúria fejlesztése, valamint a Beliczey-kert megújítása még folyamatban van.
A közterületi fejlesztések jelentős része is elkészült már és átadásra került. A nagyközönség használatba vehette a felújított Gyulai úti, Derkovits sori és Széchenyi utcai kerékpáros- és gyalogos felületeket, valamint a részleges rekonstrukción átesett Munkácsy Mihály hidat is. Ugyancsak elkészült a Polgármesteri Hivatal Derkovits sor felőli kerítésének átalakítása, mely a Munkácsy Mihály Múzeum kerítésével együtt egységes utcaképi megjelenést biztosít ezen a szakaszon.
A Csabagyöngye Kulturális Központ és a Békés Megyei Könyvtár környezetének kortárs hangvételű átalakítása nagyrészt már szintén elkészült, de a két épület között átalakult passzázst (Csabai Hírességek sétánya), valamint az új közösségi és pihenő tereket a Könyvtár felújítási munkálatainak befejezését követően vehetik csak teljes egészében használatba a látogatók.

 
 

Galéria